top of page

Емил Иванов, агроном в СК Единство: "Дигитализацията е ключът към успешното и печелившо земеделие"

Екипът ни реши да посети дългогодишен потребител на софтуерните решения от НИК и да разбере малко повече за управлението на едно стопанство от Северозападна България.



По време на посещението ни се срещнахме с агронома в СК Единство, село Комощица, Емил Иванов


“С фирма НИК стартирахме работа преди около 7 години. Първоначално започнахме с оборудване на няколко трактора с Trimble автопилот, сега всички машини са с него”


Наред с модернизирането на всички машини в стопанството, СК Единство внедрява и софтуерните решения TechnoFarm и FarmTrack при администрирането на процесите и управлението на операциите.


“С FarmTrack работим от 5-6 години, а земеделския софтуер TechnoFarm внедрихме преди около две години” , допълни Емил Иванов


“ Основната полза, която забелязвам при работата си с TechnoFarm е лесното изчертaване на блокове и измерването на тяхната площ. В началото на моята кариера измервах с пергел, по 200-300 пергела за часове за измерване на дадена площ. От както използваме TechnoFarm това се случва много бързо, за две минути”


“От друга страна пък FarmTrack ми помага за по-лесния контрол на работата, точното локализиране на машините. Във всеки един момент знам къде се намират тракторите”


“Дигитализацията е ключът към успешното и печелившо земеделие. Внедряването на софтуерните решения ни спестява време и усилия”

117 преглеждания
bottom of page